viernes, 23 de noviembre de 2012

COMENTARI DE TEXT PÀGINA 28

Ludwig Josef Johann Wittgenstein

(26 d'abril de 1889, Viena - 29 d'abril de 1951, Cambridge Regne Unit) va ser un filòsof austríac, nascut a Viena en una família de l'alta burgesia industrial d'ascendència jueva, rica i culta, famós per les seves recerques sobre el llenguatge.




Va impartir docència a la càtedra de filosofia de la Universitat de Cambridge entre 1939 i 1947.És famós per haver inspirat dos dels principals moviments filosòfics del segle XX: el positivisme lògic i la filosofia del llenguatge ordinari. Al llarg de la seva vida també va publicar la ressenya d'un llibre, un article, un diccionari per a nens, i el Tractatus Logico-Philosophicus (1921), de 75 pàgines. El 1999, en una enquesta sobre els llibres de filosofia més rellevants, la seva obra pòstuma, Investigacions Filosòfiques (1953) ha estat considerada com el llibre més important de la filosofia del segle XX.
Nascut a Viena en una de les famílies més riques de l'Imperi austrohongarès al començament del segle, va regalar la seva herència i es va veure obligat a vendre els seus mobles per cobrir les despeses quan treballava en el seu Tractatus. Com deia:

<< Revolution wird der sein, der sich selbst revolutionieren kann. (Revolucionari serà aquell que es pot revolucionar a si mateix.) >>

L'objecte de la filosofia

Adaptat de Ludwig Wittgenstein, Tractatus

Títol proposat:


La filosofia com ajuda del pensament

Aquest text explica que l'objectiu de la filosofia és aclarir la serie de preguntes que ens fem dia dia, mitjançant el nostre propi pensament, llavors podem dir que la filosofia és una activitat. Totes les respostes filosòfiques que obtenim davant de les nostres preguntes no són teòrics ni definicions, sinó aclariments del nostre pensament.

La primer frase diu que la filosofia és la resposta lògica que ens fem a l'hora de plantejar-nos un pensament, és a dir, que té sentit. En aquest text en concret utilitza el mètode analiticolingüístic, perquè analitza el llenguatge amb un anàlisi formal ja que explica que ho demostra la ciència i la filosofia ho clara.


No hay comentarios:

Publicar un comentario