domingo, 11 de mayo de 2014

IDEES PRINCIPALS:

Aquest text de John Locke explica que quan un govern és il·legítim, és a dir, quan impliquen unes lleis sobre la societat que no representen les seves voluntats sinó només d’aquell qui té el poder, la societat no està obligada a acatar-les ja que el governador ha estat mogut per ambició o per  corrupció. Quan succeeix això el poble és lliure per renovar, començar des de cero un nou poder legislatiu, a causa de la llibertat que li provoca el governador corrupte o ambiciós. Per tant quan els legisladors intenten destruir la propietat del poble o reduir els homes a la esclavitud, aquests són lliures d’iniciar un nou poder legislatiu tornant abans a l’estat de natura.

DEFINICIONS:

A)     PODER LEGISLATIU: És un poder polític que permet fer lleis per regular la propietat entre els súbdits, per tal de protegir el poble.
B)       ESTAT DE GUERRA: És una pertorbació de l’estat natural regulat per lleis i motiva el trànsit a un ordre més segur.

EXPLICACIÓ FRASE:

Aquesta frase explica que el poble no estarà obligat a complir les lleis regides per algú que legisla arbitràriament, ja que només compliran aquelles que representin la voluntat de la societat. Quan aquest governador es torna il·legítim el poble té la llibertat de construir un nou model legislatiu per tal de no cometre els mateixos errors i escollir un poder que afavoreixi a la societat, ja que tenen un cert poder de decidir quan els hi imposen unes lleis inacceptables. Aquesta teoria de Locke s’anomena la dissolució de govern, explica que a partir d’aquí el poble recupera el poder i la llibertat. El poble només podrà tenir reaccions revolucionàries si el governador a abusat d’ells o a comet corrupcions. El poble s’allibera de tot compromís i queda exhibit d’obediència, amb la llibertat de construir un nou ordre social i polític

COMPARACIÓ:

La legitimitat de Locke explica que aquesta no s’extreu per tradició, sinó per el consens dels membres de la comunitat que es sotmeten a aquest poder. Al ser home lliure per naturalesa no pot suposar que es sotmeti a cap poder si no és amb el seu propi consentiment o consens del que legitima el poder del governador.
Hobbes diu que la legitimitat de la societat política és el consentiment. Els homes per sortir de l’estat de guerra, trobar legitimitat, pau... es sotmeten a la voluntat de l’altre home o d’una assemblea. És aquest consentiment el que legitima el poder del governador.
Amb aquests dos filòsofs podem veure com Locke diu que l’home és lliure per naturalesa i pot decidir a sotmetre’s al govern d’un cert poder, i el poder serà legítim si aquells que estan sotmesos al govern hi estan d’acord, en canvi Hobbes diu que la legitimitat es crea mitjançant el consentiment de tota la societat.


OPINIÓ PERSONAL:


Estic d’acord amb el pensament d’aquest filòsof, ja que no ens podem queixar per totes aquelles coses que no hi estem d’acord, bàsicament perquè sinó seria un caos, per tant, penso és necessari la implantació d’unes limitacions de les queixes de la societat. També és cert que la gent té dret a donar les seves opinions, i que tenen dret a expressar-la i a no esta d’acord, peró si és un pacte extret per majoria no hi pot fer res, ja que sinó seria una injustícia encara més gran. Per tant penso que si hi ha alguna cosa que estigui en contra de la majoria de la societat aquesta ha de donar resposta a aquesta injustícia i proposar un canvi.

No hay comentarios:

Publicar un comentario