lunes, 25 de febrero de 2013

Ment i cervell


 

 

Conclusió

Amb el video observat a classe podem dir principalment que la nostra ment es un conjunt de xarxes  que estan intercomunicades entre si, on trobem una sèrie de neurones que amb el pas del temps es van deteriorant. Per poder arribar a tenir una ment sana tenim que tenir en compte diversos aspectes com per exemple: hem de dormir minimament set hores diàries, apart d'ejercitar la ment, també hem de fer esport, valorar les petites coses, tenir una bona activitat social...



             
Dins del cervell trobem les memòries, és a dir, els records que guardem dins del cervell mitjançant un sentiment en concret. Encara que una neurona es mori, aquesta memòria en concret no s'envà, però un coneixement o una memòria on nosaltres li donem menys importància si que s'anirà, per què el nostre cervell ha d'esborrar per deixar espai a altres.
Llavors podriem dir que el nostre cervell és com internet o com una gran orquesta, on encara que no utilitzem totes les zones aquestes no s'envàn.




 Un altre aspecte del nostre cervell que podem deduïr amb aquest video és que el està enllaçat per cercles de percepció i acció,és a dir, que quan algú ens comunica alguna informació, el cervell l'analitza i respon.

Finalment ens plantejem la següent pregunta: Què és l'ànima?. Aquesta pregunta segons la persona pot tenir diferents respostes, però des del meu punt de vista l'ànima és un cos abstracte que tothom té i que ens aporta la nostra pròpia identitat , llavors no podem localitzar-la dins del cervell. La meva conclusió final és que des del punt de vista humà no hi ha vida sense ànima, però si hi ha ànima sense vida.

Definicions

1. Individu: Qualsevol ésser complet que pertany a una espècie, sigui animal o vegetal.
2. Ciutadà: Persona que viu en una societat (subjecte de drets i deures).
3. Individualisme possesiu: L'home és lliure de la dependència de les voluntats dels altres.
4. Sociabilita natural: (Aristòtil) L'ésser humà és sociable per naturalesa, que necessita la societat i la cultura que aquesta li aporta per realitzar-se d'acord amb les capacitats pròpies.
5. Contractualisme: (Hobbes i Rosseau) L'ésser humà no és sociable per naturalesa. La societat és una construcció artificial nascuda com un mal menor per fer una convivència precària, però inevitable.
6. Estat de naturalesa: Estat previ a l'estat civil en el qual l'ésser humà és totalment lliure.
7. Voluntat general: Suma de les voluntats generals a les quals van a parar a les voluntats naturals
8. Antropologia social: Estudi de la manera de viure dels diferents grups humans i l'evolució que ha experimentat. No té en compte aspectes materials.
9. Rol: Paper que tenim nosaltres dins de la societa.
10. Estatus: Posició que ocupem dins de la societat.
11. Socialització primària: Introdueix el subjecte en la societat i es desenvolupa en el si de la família durant la primera estapa de la infantesa.
12. Cultura: Conjunt d'artefactes creences, valors, normes, que un determinat grup accepta com a propi.
13. Contracultura: Moviment de gran rebel·lió contra la cultura hegemònica que presenta un projecte de cultura i societat alternatives.
14. Nous moviments socials: Conjunt de persones que a partir de les xarxes mobilitzen a la gent amb un objectiu comú.
15. Socialització: Procés pel qual un individu interioritza la cultura de la societat en què viu, desenvolupa la seva identitat i es constitueix com a persona.
16. Etnocentrisme: actitud que analitza les cultures des de el punt de vista d'una pròpia.
17. Xenofòbia: odi envers els extrangers.
18. Relativisme cultural: analitza les cultures des dels propis valors però no promou el diàleg entre aquestes.
19. Multiculturalisme: existència de diferents cultures en un mateix territori.
20. Interculturalisme: Proposa un punt de trobada de les diferents cultures.
21. Civilització mundial: Fusió de totes les culturesa través del respecte entre tots els seus components.